Loznički Klas u silosima uskladištio 4.000 tona pšenice

Bez autora
Jul 16 2012

Mlinsko pekarska industrija (MPI) "Klas" iz Loznice saopštila je danas da je u svojim silosima do sada uskladištila oko 4.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda. Polovina uskladištene pšenice kupljena je za sopstvene potrebe, a druga polovina je preuzeta na čuvanje od ovdašnjih ratara. Pšenica je odličnog kvaliteta, a otkupna cena je trenutno 23 dinara po kilogramu. Najveće količine pšenice kupljene su od ratara iz lozničkog kraja, a otkupljuje se i od proizvođača iz Mačve i Vojvodine. Ovdašnjim poljoprivrednim proizvođačima, omogućeno je čuvanje i uslužno mlevenje pšenice u silosima "Klasa" čiji su kapaciteti 5.000 tona. Godišnje potrebe "Klasa" su oko 3.000 tona hlebnog zrna. Najveća loznička pekara, dnevno proizvede 12.000 vekni hleba.

Loznički Klas u silosima uskladištio 4.000 tona pšeniceMlinsko pekarska industrija (MPI) "Klas" iz Loznice saopštila je danas da je u svojim silosima do sada uskladištila oko 4.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda.

Polovina uskladištene pšenice kupljena je za sopstvene potrebe, a druga polovina je preuzeta na čuvanje od ovdašnjih ratara. Pšenica je odličnog kvaliteta, a otkupna cena je trenutno 23 dinara po kilogramu, rečeno je agenciji Beta u toj pekari.

Najveće količine pšenice kupljene su od ratara iz lozničkog kraja, a otkupljuje se i od proizvođača iz Mačve i Vojvodine. Ovdašnjim poljoprivrednim proizvođačima, omogućeno je čuvanje i uslužno mlevenje pšenice u silosima "Klasa" čiji su kapaciteti 5.000 tona.

Godišnje potrebe "Klasa" su oko 3.000 tona hlebnog zrna. Najveća loznička pekara, dnevno proizvede 12.000 vekni hleba.

U lozničkom kraju, pšenica je požnjevena sa 90 odsto od 2.200 zasejanih hektara, a prinos je neujednačen i kreće se od tri do šest tona po hektaru, u zavisnosti od lokaliteta parcele, roka setve i primenjene agrotehnike, saopšteno je iz Zavoda za poljoprivredu u Loznici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik